Stichting Michelle

Stichting Michelle is een ANBI (goed doel) dat onderzoek naar de ziekte Tubereuze Sclerose Complex (TSC) bevordert en financiert. De stichting, die in 1999 is opgericht door de ouders van Michelle, is een vermogensfonds van ongeveer 1,6 miljoen euro.
- Video 1: TSC Expertise Centrum
- Video 2: Intro video

7 januari 2015
Call for Proposals
Stichting Michelle wil twee nieuwe onderzoeksprojecten subsidieren, en heeft daartoe een "Call for Proposal" opgesteld. In totaal is er € 60.000 te verdelen onder twee projecten. Voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 13 maart 2015. Voor details zie hier: Call for Proposals.

14 mei 2014
Twee subsidies in 2014

Het bestuur van Stichting Michelle heeft twee subsidies gehonoreerd van elk € 30.000. De subsidies gaan naar Dr. Mark Nellist, klinisch geneticus op het Erasmus Medisch Centrum, en Dr. Marie-Claire de Wit, kinderneuroloog op het Sophia Ziekenhuis van het Erasmus Medisch Centrum,. Beiden zijn verbonden aan ENCORE.
Lees meer onder Onderzoek.

7 april 2014
Expert meeting 2014

Op 6 en 7 april kwamen ruim 40 experts bijeen in Rotterdam om samen te praten over de ontwikkelingen rondom TSC. Keynote speaker was een van de nieuwe leden van ons Wetenschappelijk Advies Comité prof. dr. Petrus de Vries. De meeting werd georganiseerd door patiëntenorganisatie STSN.

17 januari 2014
Onderzoeksprojecten gezocht!
Stichting Michelle zoekt 2 onderzoeksprojecten voor het jaar 2014 voor een totale subsidie van € 60.000. De stichting nodigde onderzoekers uit een voorstel in te dienen. Inzenden van voorstellen kon tot en met 15 maart 2014. Binnenkort publiceren wij de resultaten.

25 Oktober 2013
Nieuwe leden WAC
Met groot genoegen kondigen wij twee nieuwe leden aan van ons Wetenschappelijk Advies Comite.
Prof. dr. D.J. Kwiatkowski en Prof. Dr. Petrus de Vries. Zij zullen het bestuur adviseren rondom subsidieaanvragen.

28 augustus 2013
Nieuw bestuurslid
Agnies von Balluseck - van Eeghen treedt toe tot het bestuur. Welkom!

22 maart 2013
Expert meeting 2013
Ruim 25 experts (medici en onderzoekers) op het gebied van TSC kwamen bij elkaar in Rotterdam om elkaar bij te praten over de laatste ontwikkelingen, en nieuwe mogelijkheden te bespreken.

12 november 2012
Jaarverslag 2011 ingediend voor Transparantieprijs
Het jaarverslag is ingediend om mee te dingen naar de Transparantieprijs voor goede doelen. PWC heeft echter besloten om de prijs niet uit te reiken in de categorie Vermogensfondsen, omdat er maar weinig aanmeldingen waren. Dat is natuurlijk jammer voor onze moeite, maar in ieder geval wel goed voor onze interne discussies en voor u! U kunt hier ons Jaarverslag 2011 inzien.

28 april 2012
TSC-pil voorpagina Telegraaf

Een nieuw geneesmiddel voor één van de vele symptomen (hersentumor) van TSC wordt vanaf heden vergoed. Het heeft effect bij 1 op de 3 patiënten. Geweldig om TSC een keer bij Nederlanders onder de aandacht te brengen. In de bijlage van de Telegraaf staat een groot artikel  met o.a. dr. Zonnenberg.

16 november 2011

Stichting Michelle wint Bournevilleprijs 2011

Nederland staat in de top 3 (met VS en VK) als grootste  financier van TSC onderzoek, met private gelden (per hoofd van de bevolking).  In 11 jaar tijd is een vermogen opgebouwd om een unieke continuïteit te geven  aan het onderzoek. De stichting heeft tevens meegeholpen aan meerdere  belangrijke onderzoeken, een revolutionair expertisecentrum in het Erasmus MC  alswel een hecht netwerk van onderzoekers en medici. Dit gebeurde allemaal is  nauwe samenwerking met de patiëntenvereniging STSN.

28 oktober 2011

Oktobergala groot succes

Stichting Michelle ontvangt een check van ruim € 34.000 van de  ronde tafel 174 Maastricht tijdens het oktobergala: het grootste gala van  Limburg.